Wie zijn we

Mijn vrouw heet Jatuporn Bamrungpong, maar wordt meestal aangeroepen met Ngaw. Iedere Thai heeft naast de voornaam een roepnaam. Ik heb haar in 2000 ontmoet toen ze in Nederland op vakantie was. Eind 2000 heeft ze haar baan als Civiel Ingenieur in Thailand opgezegd om in Nederland haar heil te zoeken. Na wat omzwervingen kwam ze op het idee om een reisbureau op zetten voor Thaise mensen die Nederland en omstreken willen bezoeken, maar liever niet met een groot gezelschap dat doen.

Mijn naam is Jort Okhuijzen (en heb geen roepnaam). Ik ben ooit begonnen als verpleegkundige (handig voor de medische reizen in Thailand) maar was tot voor kort werkzaam als project manager. Soms hielp ik mijn vrouw bij haar reisbureau en het aardige van dat werk is, dat elke dag iets nieuws brengt. Je kijkt als het ware door de ogen van andere mensen en dat is bijzonder aardig. Aangezien ik niet zo heel veel Thai kan spreken, maar het model van het Thaise reisbureau in Nederland me erg aanspreekt hebben we het model overgenomen naar Thailand en leven we dus in twee landen; in het voorjaar (als de tulpen er zijn) zijn we in Nederland en afhankelijk van de aanvragen gaan we naar Thailand om daar RondReisThailand vorm en inhoud te geven. In de spaarzame momenten dat we geen groepen hebben, zijn we ofwel bezig met de Nederlandse Taalschool (in Thailand) of aan het "scouten" zodat we steeds op de hoogte zijn (maar ook blijven) van nieuwe interessante plekken.

Het spreekt voor zich dat we allebei van reizen houden en dikwijls op pad zijn. We zijn beide vegetariŽr, niet roker en gebruiken nauwelijks alcohol.