ReizenOpenbaar vervoerSteden reizenMedische reizenNatuur reizenStrand reizenReligieuze reizenArchitectuur reizenCombi 14 dagenCombi 21 dagenCombi 28 dagen

Reizen in Thailand is goed te doen, heel goed zelfs met het openbaar vervoer.  Thailand is wel een erg groot land, de afstanden lijken kleiner dan ze zijn.

We kennen een paar onderverdelingen met betrekking tot reizen

Steden reizenBangkokChiang MaiChiang RaiPhuketPattayaHua Hin

In Thailand zijn, naast Bangkok, verschillende steden de moeite waard om te bezoeken. De reden hiervoor is de uitgestrektheid van het land dat zorgt dat elke stad wel iets bijzonders heeft om te bekijken. Steden zijn daarnaast een prima uitvalsbasis om het gebied om de steden te bezoeken.

BangkokAyuttayaMarktenJim ThomsonKrokodillenboerderijSlangenboerderijWat ArunWat PhoWat Phra Keo

Na de verwoesting van Ayutthaya door de Birmanen stichtten de Thai aanvankelijk Thon Buri op de westelijke oever van de Chao Phraya. Maar vanwege de Birmese dreiging uit het westen trokken ze naar de overkant, waar het plaatsje Bang Makok (Olijfdorp) lag. Vanaf 1782 is Bangkok de officiële hoofdstad. Thon Buri bestaat nog steeds, maar is nu onderdeel van de gemeente Krung Thep, zoals Bangkok officieel heet.

Bangkok heet in het Thai "Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilokphop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Maha Sathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathatthiya Witsanumum Prasit" hetgeen in het Nederlands "Grote stad der engelen en onsterfelijken, opperste schatkamer van godsgeschenk de smaragdgroene Boeddha, onneembare stad van het koninkrijk Ayutthaya, grootse hoofdstad van de wereld begiftigd met de negen kostbare edelstenen, blije stad van Koninklijke domeinen en huizen en het voortreffelijke koninklijk paleis gelijk het hemelse verblijf van gereïncarneerde geesten, stad gegeven door Indra en gebouwd door Vishnukarn". De Thai noemen Bangkok kortweg "Krung Thep" (Engelenstad.)

Pas sinds de jaren zeventig is Bangkok in de hoogte gegroeid met de ene nieuwe wolkenkrabber na de andere en snelwegen die dwars door de stad lopen met ingewikkelde fly-over knooppunten. Om de verkeersdrukte tegen te gaan werd de Skytrain in het leven geroepen. Hoewel die slechts twee lijnen kent, is het een van de beste manieren om je te verplaatsen. Sinds 2004 kent Bangkok ook een metro. Er zijn plannen om het aantal metrolijnen uit te breiden. In 2006 wordt een nieuwe luchthaven, ten oosten van de stad, in gebruik genomen.

Het koningsplein Sanam Luang is het hart van de stad. Laat in de middag worden er kraampjes opgezet waar dranken, hapjes en geneeskrachtige kruiden worden verkocht. Ook zijn er waarzeggers en op winderige dagen worden talrijke vliegers opgelaten.

Ten noorden van het plein ligt het gebied waar de rugzaktoeristen te vinden zijn. Op en rond Khao San Road wemelt het van de toeristen. Velen lopen in rafelige kleren en zelfs met ontbloot bovenlijf. Voor de Thai, die hechten aan correcte kleding, moet dit een vervelend gezicht zijn.

Aan de zuidkant van Sanam Luang ligt de Tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Kaeo) met daarachter het Koninklijk Paleis. De tempel is gebouwd in hetzelfde jaar als waarin Bangkok hoofdstad werd (1782). Op de muren vertellen kleurrijke fresco’s het verhaal van de Ramakien (een klassiek verhaal over goed en kwaad dat nog steeds de basis is van veel Thaise dansen). In de tempel staat op een hoog altaar het smaragden beeldje van Boeddha. Slechts zestig centimeter hoog, maar een nationaal heiligdom en streng bewaakt. De herkomst is onbekend. Van het Koninklijk Paleis zijn slechts twee vertrekken toegankelijk voor het publiek. De Amarinda Vinichai, waar de koning zijn verjaardagstoespraak houdt, en de Dusit Maha Prasat, waar Koninklijke familieleden worden opgebaard. Er zijn nog veel meer tempels te zien in Bangkok. De oudste is Wat Pho met een enorm verguld beeld van een liggende Boeddha. Het symboliseert de overgang naar het nirvana.

Aan de overkant van de rivier staat de imposante Wat Arun, de tempel van de ochtendschemering. Het Lumpinipark is op elk moment van de dag een bezoek waard. ’s Ochtends vroeg is het park het domein van tai-chi beoefenaars, joggers en anderen die hun spieren losmaken. Overdag is het een oase van rust in de drukte van Bangkok. Hier en daar wordt de rust verstoord door karaoke-installaties. Laat in de middag spelen teams takraw, een soort voetvolleybal. Op het podium zijn vaak culturele manifestaties te zien.

Aan de zuidkant van Lumpinipark ligt het roemruchte uitgaanscentrum Patpong. De prostitutie tiert er welig, maar het is ook een wijk met een ruime keuze aan "normale" bars en restaurants.

Rond Siam Square vind je een winkelparadijs: enorme winkelparadijzen en er worden nog steeds nieuwe bijgebouwd. Even verder naar het oosten, bij Skytrain station Phloenchit, begint de toeristenwijk Sukhumvit. Er staan niet alleen talrijke hotels, maar er is ook een ruime keuze aan bars en restaurants met een aanbod van over de hele wereld. Maar het goedkoopst eet je in Thailand – en dus ook in Bangkok – op straat. Vooral rond markten is het aanbod groot en altijd vers.

Top

Ayuttaya

Vanuit deze voormalige hoofdstad hebben niet minder dan 33 koningen van verschillende dynastieën het toenmalige koninkrijk Siam geregeerd. Allen beschouwden ze het als hun morele plicht om hun stad de nodige uitstraling te bezorgen door zoveel mogelijk tempels te bouwen. Ze moeten van aanpakken hebben geweten, want Japanse, Chinese, Portugese en Nederlandse handelaars, die terug kwamen van hun verre handelsmissies, spraken over Ayutthaya als de indrukwekkendste stad die ze ooit hadden gezien. Voor iedere tempel dient entree betaald te worden. De belangrijkste tempels zijn: Wat Yai Chai Mongkok, Wat Phra Sri Sampet, Viharn Phra Mongkol Popitr, Wat Mahathat, Wat Raj Burana en Wat Pharam Uchaya.

In de nabijheid is het zomerpaleis van de koning (Ban Pa-In) dat geopend is voor het publiek als de koning er niet is.

 

Markten

In en rond Bangkok zijn verschillende markten die bezocht kunnen worden. Zo is er de drijvende markt Bang Nam Pung, de nachtmarkt, de Chinese markt en de zondagmarkt (Jatujak)

Instituut pasteur

Hier wordt door het Rode kruis een groot aantal slangen gehouden en "gemolken" om van het gif antistoffen te maken. Dit melken is te zien.

Jim Thomson
Jim Thompson was een Amerikaanse architect, avonturier en ondernemer, de beroemdste buitenlander van Thailand. Gefluisterd wordt dat Jim Thomson voor de Amerikaanse CIA heeft gewerkt. Hij was verantwoordelijk voor de opbloei van de oude Thaise traditie van het weven van zijde. Zijn huis bestaat uit 6 houten Thaise huizen (de meeste ouder dan 200 jaar) rond een tropische tuin en binnenplein. De huizen staan vol antiek en waardevolle artikelen.

Jim Thomson is "verdwenen" in Maleisië. Zijn lichaam is echter nooit gevonden.

Krokodillenboerderij

Aan de rand van Bangkok bevind zich een dierentuin (Samutprakarn) die het meest bekend is geworden doordat daar sedert 1950 krokodillen worden gekweekt. Meer dan een halve eeuw wordt niet alleen de krokodillenstand op peil gehouden, maar wordt daarnaast gezocht dat er voldoende basismateriaal is om lederen producten te kunnen produceren. Naast deze commerciële activiteiten heeft deze boerderij een educatieve taak, waarvan iets gezien kan worden door de bezoeker.

Er zijn hier meer dan 60000 krokodillen! Daarmee is deze dierentuin de grootste in de wereld voor wat betreft het aantal krokodillen. Deze dierentuin heeft niet alleen krokodillen (waar men overigens ook nog een show mee maakt) maar ook andere dieren.

In het park wordt een "acrobatische olifantenshow" opgevoerd waar het publiek bij betrokken wordt. Vanzelfsprekend is er een winkel waar de nodige krokodillenlederen waren te bewonderen en te koop zijn.

Wat Phra Keo
In Bangkok zijn er vele bezienswaardigheden. De belangrijkste is het Grand Palace of Wat Phra Keo.
Dit was tot 1946 de officiële residentie van de Thaise koning. In het Grand Palace staat onder andere de beroemde smaragden Boeddha, een heilig Boeddhabeeld wat een grote rol speelt in vele rituelen.

Hiernaast vindt u in het Grand Palace verschillende tempels, prachtige tuinen en de typisch Thaise architectuur.

Wat Pho
Wat Pho is de oudste en grootste tempel van Bangkok én tegelijkertijd het voornaamste centrum voor openbaar onderwijs. In dit tempelcomplex ligt de befaamde liggende Boeddha. In de voetzolen van dit Boeddha figuur zijn afbeeldingen in parelmoer minutieus bewerkt. Elk figuur geeft een eigenschap van Boeddha weer.

Op het tempelcomplex is ook de meest bekende school voor Thaise massage gevestigd. Hier worden de mensen opgeleid en kunt u, onder het toeziend oog van de leraar, kennis maken met deze vorm van massage.

Wat Arun
Wat Arun is genoemd naar Aruna, de Indiase god van de dageraad. Volgens de legende bouwde koning Taksin nadat Ayutthaya geplunderd was het plaatselijke tempeltje uit tot het huidige Wat Arun. Lange tijd heeft hier dan ook de befaamde Smaragden Boeddha gestaan. De tempel is gebouwd in de typische Khmerarchitectuur.

Top

Chiang Mai

Het noordwesten van Thailand biedt de toerist een overweldigend landschap. Hoog oprijzende bergen en bosrijke dalen doorsneden door de rivieren de Ping en de Taeng. Er is hier een overvloed aan wilde dieren, nationale parken, traditionele dorpen en fascinerende bergstammen. In dit landschap vindt u Chiang Mai, de op een na grootste stad van Thailand. Chiang Mai betekent letterlijk 'Nieuwe Stad'. De stad is eeuwenoud en biedt zodoende vele bezienswaardigheden, winkelgelegenheden en prima trekkersmogelijkheden. De belangrijkste tempels liggen in het ommuurde gedeelte van 'De roos van het Noorden', zoals Chiang Mai ook wel genoemd wordt. In en rond Chiang Mai zijn er vele home-industrieën met zilversmeden, zijdeweverijen, beeldhouwkunst en houtsnijwerk.
De "Roos van het Noorden" is de bijnaam van de grootste stad van Noord-Thailand, Chiang Mai. De stad is populair onder zowel binnen- als buitenlandse toeristen.
De oude binnenstad van Chiang Mai bestaat uit een vierkant met zijden van bijna 2 kilometer, omgeven door een gracht. Hoewel de laatste jaren de stad verder is ontwikkeld en gegroeid, heeft het centrum nog steeds een onmiskenbare charme.
Vanuit Chiang Mai worden veel trips gemaakt naar de bergstammen. De stad krijgt steeds meer concurrentie van het noordelijker gelegen Chiang Rai, omdat vanuit die stad de bergstammen makkelijker zijn te bereiken.

Toch blijft Chiang Mai populair, omdat de stad zelf veel meer te bieden heeft dan Chiang Rai. Alleen al in de binnenstad zijn meer dan honderd tempels te zien en ze zijn vrijwel allemaal de moeite waard.

De grootste attractie van Chiang Mai is de avondmarkt (night market), tussen de oostkant van het oude centrum en de Ping-rivier. Hier wordt alles verkocht wat de streek te bieden heeft tegen lage prijzen (als je tenminste een goed onderhandelaar bent, want afdingen is hier geboden. Goede kennis van zaken is ook essentieel.)

Er worden prachtige authentieke spullen verkocht, maar die moet je wel kunnen herkennen tussen de "rommel" die ook wordt aangeboden. Zelfs als je niets wilt kopen is de markt een sfeervol gebeuren.

Top

Chiang Rai

Helemaal in het noordelijkste deel van Thailand vindt u de Golden Triangle, de gouden driehoek. Hier bevindt zich het drielandenpunt van Thailand, Laos en Birma (Myanmar). Dit gebied is jarenlang berucht geweest om haar opiumhandel. Deze schilderachtige streek wordt bewoond door traditionele bergstammen. De belangrijkste stad is Chiang Rai. Chiang Rai werd in 1262 gesticht als hoofdstad van het Lanna-rijk en wordt nog steeds beschouwd als de poort naar de Gouden Driehoek. De stad heeft diverse mooie tempels als de Wat Phra Kaeo, de Wat Chet Yot en er is een museum wat geheel aan de diverse bergstammen uit de omgeving gewijd is.

Top

Phuket

Een van de belangrijkste toeristenattracties in Thailand is het grootste Thaise eiland: Koh Phuket.
Het eiland krijgt wel steeds meer concurrentie van Koh Samui aan de andere kant van het Maleisisch schiereiland. Dat geldt zeker na de tsunami (vloedgolf), die Phuket trof op 26 december 2004. De toeristenindustrie heeft het zwaar, maar heel langzaam krabbelt die weer op. Al in de 19e eeuw was Phuket een belangrijke handelspost. Daarvan getuigen nog de handelshuizen in koloniale stijl met Chinese en Portugese invloeden. Het levendige Phuket-town is zonder meer een bezoekje waard. Phuket of de "Parel van het Zuiden" is vooral beroemd om de prachtige zandstranden.
Aan de kust is de toeristenindustrie dan ook geconcentreerd. Maar het eiland is groot genoeg voor andere activiteiten dan zon, zee, strand, disco’s en ander westers vertier. Toch komen de meeste toeristen voor de stranden. Wat dat betreft is Phuket een duurdere bestemming dan de meeste andere Thaise eilanden. Er zijn talloze luxe hotels in het hogere marktsegment. Dat komt vooral doordat Phuket ook onder Aziaten populair is. Die laten graag zien dat ze zich een luxe vakantie kunnen veroorloven.
Naast luieren op het strand kun je snorkelen, duiken en genieten van de overvloed aan zeevruchten.
Het binnenland van Phuket is zeer gevarieerd: uitgestrekte plantages, steile rotsen en zelfs een stukje maagdelijk regenwoud in het nationale park Khao Phra Taew.

 

Top

Pattaya

Aan de oostelijke golfkust van Thailand ligt Pattaya. Pattaya is een van de bekendste badplaatsen van Thailand. Zowel de toeristen als de Thai zelf trekken er graag heen in de vakanties. Vooral sportliefhebbers en nachtvlinders komen aan hun trekken in deze volgebouwde, maar bruisende badplaats.

Direct ten zuiden van Pattaya ligt Jomtien. Hier vindt u de beste watersportmogelijkheden van het land. Toch komen er ook veel gezinnen naar Pattaya. Ze komen voor de goede en goedkope accommodatie, de mooie stranden, de winkels en de goede restaurants.

De streek rond Pattaya is vol tegenstellingen. Drukke toeristische badplaatsen worden afgewisseld door schilderachtige ongerepte eilanden. Meer in het binnenland zijn er regenwouden, charmante traditionele dorpjes en stadjes, watervallen, grotten en een rijke flora & fauna.

Rond Pattaya zijn er dan ook vele leuke en interessante excursies te ondernemen.

 

 

 

 

Top

 

Hua HinNationaal parkMarktEtenStrandTuinDagtrip

Hua Hin was de eerste badplaats in Thailand. Door de aanleg van de spoorlijn vanuit Bangkok in 1911 ontwikkelde Hua Hin zich al snel. Daarnaast werd het Railway Hotel gebouwd en liet koning Rama VI de golfbaan aanleggen. In die tijd waren kuuroorden in de mode en zo werd Hua Hin al gauw een populaire bestemming voor de Thaise adel. Zo werd er een 1926 een paleis gebouwd door prins Chulachakrabongse en hij noemde het Klai Klangwong (ver van zorgen). Inmiddels zorgen de golfbanen, maneges, goede visrestaurants en winkelgelegenheden er voor dat Hua Hin een populaire bestemming is voor gezinnen. Als u de sfeer uit de jaren twintig wilt proeven gaat u naar het Railway hotel (tegenwoordig Hotel Sofitel Central), wat helemaal in zijn originele staat is hersteld.
Ten zuiden van het strand van Hua Hin ligt Khao Takiap, vol met altaren  en kleine chedi's. Vlakbij staat het Wat Khao Lad, met zijn imposante 20 meter hoge Boeddhabeeld dat over zee kijkt.

Khao Sam Roi Yod
Tot de bezienswaardigheden in de omgeving van Cha'am en Hua Hin behoort het Nationaal Park Khao Sam Roi Yod. Dit park bestaat uit 95 vierkante kilometers zee, zand en moeras tegen een achtergrond van bergen en grotten. Het park is bekend om de typische kalkstenen pieken. Khao Sam Roi Yod betekent letterlijk 'berg met 300 toppen'.
In het park vindt u vele diersoorten en prachtige grotten. In een van die grotten is het Tham Phraya Nakon gebouwd. Een paviljoen voor koning Rama V uit 1896.
Ook de stad Petchaburi is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Deze stad is gebouwd in de 11e eeuw en is daarmee een van de oudste steden van Thailand. U vindt er talloze tempels en paleizen.

Markt
Hua Hin heeft een dag- en avondmarkt. Op de dagmarkt wordt verse groente, fruit, verse en gedroogde vis, zeevruchten, vlees, huishoudelijke artikelen, kleding, en nog veel meer verkocht. Het is leuk om over de markt te lopen, smal en warm, waar van alles te zien is. De avondmarkt is anders. Om vijf uur wordt een straat afgesloten voor het verkeer. Deze wordt vol gezet met kraampjes, vooral restaurantjes, maar ook wel kleding en CD's.

Eten
Eten kan ook in het Hilton, waar je iedere avond kan je aanschuiven aan het buffet. Best wel betaalbaar en vooral zeer lekker.

Strand
Het strand van Hua Hin: Het strand van Hua hin is rustig. Achter het sofitel zijn verschillende restaurantjes met ligstoelen (de stoelen zijn gratis wanneer je af en toe wat te drinken bestelt), maar verder naar het zuiden is het strand verlaten, op een paar locale vissers na. Ideaal voor een strandwandeling, eens uitwaaien en af en toe een frisse duik in de zee.

Tuin
Bij het Sofitel Central Hotel kan je een mooie tuin bezichtigen. Alle bomen, sparren of wat dan ook zijn gesnoeid in de vorm van één of ander dier, plant of andere. Het hotel is onlangs geheel gerestaureerd. Voor de restauratie vormde het hotel en zijn omgeving het decor voor de film 'The Killing fields'.

Daguitstap
Je kan een dagje met brommertje gaan rondtoeren. Een paar kilometer ten zuiden van Hua Hin ligt Khao Ta Kiab, een rots die een eind de zee insteekt. Vanaf het strand kun je hem zien liggen. Op de rots staat een tempel, niet zo mooi, maar er zijn overal aapjes die het wel leuk maken. Wel opletten als je met eten rondloopt. Verder kan je ook even naar het treinstation gaan kijken als je niet met de trein bent aangekomen. Het is een rood - wit paviljoen dat enkel maar gebruikt werd om belangrijke personen te ontvangen die op bezoek waren in Hua Hin. Cha-am ligt ca. 25 kilometer ten noorden van Hua Hin en is nog iets rustiger dan Hua Hin. Het beschikt over een prachtig breed zandstrand en aan de boulevard vindt u kleine winkeltjes en restaurants. Hier en daar zijn er wel nog wat bezienswaardigheden maar naar Hua Hin ga je vooral om te genieten van je strandvakantie en lekker te eten.

Top

Medische reizen

Thailand kent een zeer goede medische voorzieningensysteem. Veel buitenlanders, met name Japanners, bezoeken Thailand voor behandeling. De moderne ziekenhuizen en veelal in het buitenland getrainde artsen staan borg voor goede zorg.

Zoekt u tandheelkundige, chirurgische of andere soorten van medische adviezen of behandeling kunnen we daarbij de juiste adressen zoeken en zorgen dat u aangenaam kan bijkomen van een eventuele ingreep. Indien gewenst of noodzakelijk halen we u thuis op en begeleiden u gedurende de hele reis naar Thailand, de behandeling en de reis terug naar Nederland.

Top

Natuur reizen

Thailand kent veel parken. Sommige daarvan zijn onder voorwaarden toegankelijk voor het publiek.

Top

Strand reizen

Het spreekt voor zich dat Thailand, met zijn lange kustlijn en tropische ligging een mooi zee flora en fauna kent. Niet alleen voor duikers is er voldoende te zien, in ondiep water is het prima vertoeven met een duikbril en snorkel. De zee is inmiddels weer bijna herstelt van de schade die door de tsunami is veroorzaakt en er is voldoende te zien.

In de combinatiereizen die we aanbieden treft u dan ook vaak een paar dagen aan het strand aan, zo kunt u tevens de opgedane indrukken verwerken en komt u uitgerust weer in Nederland aan.

Top

Religieuze reizen

95% van de Thais belijdt het Theravada Boeddhisme, dat zich baseert op de "lessen van de ouderlingen", een vrij pure stroming binnen het Boeddhisme, die oorspronkelijk uit India komt. Het Theravada-Boeddhisme is op zich zelf ook weer een uiterst tolerante religie (eigenlijk méér dan dat: een complete levenshouding); het zit vol met animistische verschijnselen en invloeden van andere religies. Zo ziet men overal in Thailand voor de huizen van de mensen (en kantoren, hotels etc,) geestenhuisjes staan. Deze dienen als woning voor de geesten van het oorspronkelijke gebouw, die uit dat gebouw verjaagd werden omdat daarin de mensen gingen wonen of werken. Dagelijks worden er kleine offeranden in de geestenhuisjes gelegd.

Ook ziet u Thaise Boeddhisten bidden en offeranden neerleggen bij altaren met Indiase en Chinese goden; de Thais zijn religieuspragmatisch en omarmen alle goden, want je weet het maar nooit ... Deze houding brengt ook veel bijgeloof mee, en de talloze amuletten, bloemenkransen en andere attributen in en aan bijvoorbeeld auto's, spreken boekdelen. Een interessante combinatie van al deze aspecten vindt u in het Erawan Shrine in Bangkok, direct naast het Grand Hyatt Erawan Hotel. Toen hier het eerste Erawan hotel gebouwd werd, gebeurden er dagelijks zware ongelukken met de arbeiders. Dat liep zó uit de hand dat men de Boeddhistische monniken te hulp riep. Die zeiden dat er een altaar moest worden opgericht voor Brahma, de Hindoegod van de schepping, die er uitziet als een driekoppige olifant. Zo geschiedde, en de vreemde ongelukken stopten meteen. Tot op de dag van vandaag trekt het Erawan Shrine duizenden gelovigen per dag, en minstens evenzoveel toeristen.

Als u boeddhistische tempels bezoekt zult u zien dat Thaise en Chinese boeddhisten er stukjes bladgoud op beeltenissen van Boeddha plakken, een oud ritueel voor het afdingen van gunsten. Tenslotte nog enige religieuze feiten: Theravada Boeddhisten geloven in reïncarnatie.

Elke zichzelf respecterende Thaise jongeman wordt voor een paar maanden monnik; een eer voor de familie. Monniken zijn verplicht hun eten bij elkaar te bedelen en dit vóór 12.00 uur 's middags opgegeten te hebben; daarna mogen ze niet meer eten. Het is voor Theravada Boeddhisten zowel een plicht als een eer om een monnik eten te geven.

Vrouwen mogen monniken niet aanraken of hen rechtstreeks iets geven.

De Boeddhistische jaartelling loopt 543 jaar op de onze vóór.

Tempelbezoek
Voor u een tempel binnengaat moet u uw schoenen uitdoen, een gewoonte die overigens ook geldt als u Thaise mensen thuis bezoekt, een kantoor binnen gaat en zelfs bij sommige Thaise restaurants. Ziet u bij een ingang schoenen staan terwijl u daar ook naar binnen wil, doe dan ook uw schoenen uit. Ook dient u decent gekleed te zijn voor tempelbezoek. Dat betekent: zo weinig mogelijk blote huid. Specifiek voor dames: geen blote armen, geen topjes, geen blote buik, geen korte rokjes, geen shorts of hotpants. Voor heren: geen T-shirt (laat staan een mouwloos T-shirt), geen korte broek of bermuda's. Hou u hier aan; u beledigt de Thais als u dat niet doet. Niet dat ze u er ooit openlijk op aanspreken; de Thais zijn van kinds af aan opgevoed om elk conflict uit de weg te gaan, dus openlijke kritiek op een ander is er niet bij. Overigens zijn bij tempels altijd wel omslagdoeken te huur voor een paar Baht. Maak daar indien nodig gebruik van

Top

Architectuur reizen

Top

Combi 14 dagen

Voorbeeld van een tweeweekse reis (concept). In twee weken worden de meest essentiële plaatsen bezocht om u een indruk te geven van Thailand. Aan het eind van de rondreis heeft u een paar dagen de tijd om bij te komen aan het strand voordat we u terugbrengen naar Bangkok voor de reis naar huis.

Top

Combi 21 dagen

Top

Combi 28 dagen

Een reis van maar liefst 4 weken geeft u de gelegenheid om zowel het noorden, het noordoosten als ook het zuiden uitgebreid te bekijken. Voorbeeld van een vierweekse reis (concept)

Top

Zelf hotel boeken

 Via bovenstaande button kunt u zelf een keuze maken uit verschillende hotels in Thailand en desgewenst zelf boeken.

Top