Voor vertrek heeft u misschien vragen.

Vanzelfsprekend moeten we wel beschikbaar zijn in de periode dat u wilt komen. Vraag naar onze beschikbaarheid.

Hieronder treft u een aantal informatiestukken aan.

PaspoortVisumRijbewijsKledingGeldGezondheidElectriciteitVliegtuigmij.

Paspoort

 

Iedereen die Thailand gaat bezoeken moet een geldig paspoort hebben dat nog 6 maanden geldig is op het moment dat u in Thailand aankomt.

Heeft u nog geen paspoort, neemt u dan contact op met uw gemeente.

(Aanvragen van een reisdocument)

Visum

Nederlanders mogen maximaal 30 dagen in Thailand verblijven zonder visum. In het vliegtuig wordt u verzocht informatie te geven omtrent uw verblijf. Deze informatie bestaat uit twee delen; een aankomst (arrival) en vertrek (departure) document. Deze informatie wordt door de Thaise douane in uw paspoort gehecht als informatie. Bewaar ook uw boarding kaart tot u de douane gepasseerd bent. Soms wordt hierom gevraagd om uw naam te controleren. Bij uw vertrek wordt dit document weer ingenomen door de Thaise douane. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Als u van plan bent om langer dan 30 dagen in Thailand blijven, moet u  een visum aanvragen bij de Thaise ambassade: afdeling Consulaat te Den Haag of het consulaat te Amsterdam. Hier zijn kosten aan verbonden.

 

Royal Thai Ambassade  
Adres Laan Copes van Cattenburch 123,
2585 EZ Den Haag
Tel 070-3450632, 070-3459703
Fax 070-3451929
email thaihag@euronet.nl
Afdeling Consulaat (visum en paspoort)  
Adres Buitenrustweg 1,
2517 KD DenHaag
Tel 070-3452088, 070-3463283 en 070-3463568
Fax 070-3608743
Royal Thai Consulaat - General  
Adres De Lairessestraat 143,
1075 HJ Amsterdam
Tel 020-4651532
Fax 020-4651543
email RTCG@hetnet.nl
website http://www.thaiconsulate-amsterdam.org/home_nl.asp
openingstijden maandag t/m vrijdag 10:00 - 13:00 uur

Top

Rijbewijs

Als u van plan bent om in Thailand zelf auto te gaan rijden moet u er rekening mee houden dat men links rijd. Daarnaast worden verkeersregels soms losjes geïnterpreteerd hetgeen voor sommige mensen uit het westen als chaotisch overkomt. Tenslotte dient u er rekening mee te houden dat de meeste Thaise wegwijzers in het Thaise schrift staan. Alleen in Bangkok wordt daarnaast ook wel eens in het westerse schrift de weg aangegeven.

Thaise autoverhuurbedrijven accepteren geen Nederlands Rijbewijs. U dient voor vertrek een Internationaal rijbewijs te kopen.

Top

Luchtvaartmij.

Om naar Thailand te gaan, zijn er heel veel luchtvaartmaatschappijen. Welke u kiest hangt  natuurlijk uzelf af!

Op dit moment landen alle vliegtuigen uit Europa op het nieuwe internationale vliegveld "Suvarnabhumi" in Bangkok.

De luchtvaartmaatschappijen die dagelijks rechtstreeks tussen het internationale vliegveld van Amsterdam "Schiphol" en het internationale vliegveld van Bangkok "Suvarnabhumi" vliegen  zijn :

KLM Royal Dutch Airlines http://www.klm.com/
Eva Airways http://www.evaair.com/ (alleen in het engels)
China Airlines http://www.china-airlines.com/

Een directe vlucht naar Thailand duurt ongeveer 11- 12 uren. Houdt er overigens rekening mee dat het in Thailand 5 (gedurende de Nederlandse zomertijd) of 6 (gedurende de Nederlandse wintertijd) later is!

Top

Kleding

Het hangt van uw bezoek periode af maar houdt er rekening mee dat :

Geld

U kunt in Thailand niet betalen met Euro's. Hoewel de creditcard in de meeste gevallen geaccepteerd wordt is het gebruik van contant geld het meest gebruikt. U kunt geld opnemen bij de bank, maar ook zijn er in de grotere dorpen en steden bankautomaten (flappentappers) waar u met uw Nederlandse pinkaart Thais geld kan opnemen.

De waarde van de Thaise munt, de Baht, is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Met het omrekenprogramma hieronder kunt u de waarde uitrekenen.

Van:
Naar:
Resultaat:

Gezondheid

In Thailand staat de gezondheidszorg op minstens even hoog niveau als in Europa. Artsen worden veelal in Amerika opgeleid.
Veel mensen gaan zelfs liever naar Thailand voor behandeling dan dat ze in Amerika of Europa op een wachtlijst willen komen.

Er is een "ziekenfonds" gezondheidszorg en een commerciële gezondheidszorg. Beiden zijn prima.

 

Top

Elektriciteit

Thailand heeft net als wij 220 Volt; alleen zijn de stopcontacten vaak 3-polig en gebruikt men platte stekkerpoten in plaats van de ronde bij ons. Adapters voor de stekkers van uw föhn, scheerapparaat en ander elektrisch gerei zijn overal te koop voor weinig geld. Ook uw hotel kan u er meestal aan helpen.